Reservering en Algemene Voorwaarden 2024

Algemeen

Petit Boreas” adverteert op diverse verhuur websites. Indien de reservering via één van deze verhuur websites verloopt, gaan de daar geldende annuleringsvoorwaarden voor op deze Reservering en Algemene Voorwaarden. Voor al het overige zijn de eigen Reservering en Algemene Voorwaarden van “Petit Boreas” van toepassing.

Reservering

De reserveringsaanvraag wordt binnen 3 werkdagen bevestigd of afgewezen. Dit heeft te maken met mogelijk meerdere reserveringen tegelijkertijd. De reserveringsbevestiging c.q. factuur zal na de bevestiging uitsluitend per e-mail worden toegezonden.
Huurprijzen en extra’s
De data verschillen jaarlijks, maar staan altijd correct met de prijzen op onze eigen website:
https://www.petitboreas.com/petit-boreas-huren

De prijzen voor 2024 per seizoen, per week, zijn:

 • Hoog seizoen € 650,-
 • Midden seizoen € 500,-
 • Laag seizoen € 350,-

Buiten het hoogseizoen is het ook mogelijk om per dag te huren. De prijs per nacht is € 75,- voor 2 personen. Voor ieder persoon extra, tot maximaal 5 personen, wordt een opslag van €  10,- per nacht berekend.

 • Hierbij o.a. inbegrepen:
 • Bedlinnen (PP)
 • Badlinnen (PP)
 • Keukenlinnen
 • Eindschoonmaak
 • Baby ledikant & stoel (indien van toepassing)
 • Internet via WiFi
 • TV & Radio via Canal Digitaal (alle Nederlandse zenders)
 • Stookkosten
 • Gebruik wasmachine & wasdroger bij de eigenaar
 • Huisdier toegestaan, toeslag op huursom € 25,- per verblijf. Wordt verrekend via huursom.

Betaling

Na bevestiging van uw reservering dient u 30% van het factuurbedrag binnen 14 dagen over te maken op de bankrekening van “Petit Boreas”. Het restant bedrag dient uiterlijk 6 weken voor aankomst op de rekening van
“Petit Boreas” te zijn voldaan. Na ontvangst van de aanbetaling van 30% van het factuurbedrag is de reservering definitief.
Bij reserveringen vanaf 8 weken voor aankomst dient u het gehele bedrag in één keer over te maken.
Na het doen van de (aan) betaling bevestigd u dat u onze Reservering- & Algemene- & Internet-WiFi Voorwaarden heeft ontvangen, kennis heeft genomen van de inhoud en dat u daarmee ook akkoord bent.

Annuleringen

Bij annulering van de overeenkomst is de huurder annuleringskosten verschuldigd die afhankelijk zijn van het moment van annulering. De hoogte van de annuleringskosten is als volgt:

Aantal dagen vóór de geboekte aankomstdag Verschuldigd deel van de huursom
Tot 3 maanden voor de aankomstdag 0% 30% aanbetaling wordt geretourneerd
Tot 2 maanden voor de aankomstdag 30% is gelijk aan de aanbetaling
Tot 1 maanden voor de aankomstdag 90%
Vanaf de 7e dag of later voor de aankomstdag 100%

Wijze van annuleren

Annuleringen worden uitsluitend schriftelijk of per email geaccepteerd. Waarbij de dag van verzending van de email, of de fysieke ontvangst via de posterijen, telt als de dag van annulering.

Omboekgarantie

Als alternatief voor de regeling “Annuleringen” kan de huurder verhuurder ook verzoeken tot het omboeken van de geboekte periode naar een andere periode.
Bij de ontvangst van een annulering door huurder, is verhuurder gerechtigd deze omboekregeling aan de huurder aan te bieden.
Mocht het niet mogelijk zijn om van de “omboekgarantie” regeling gebruik te maken, is de regeling “annuleringen” automatisch van toepassing.

Huisdieren

Huisdieren zijn toegestaan in en rond het vakantiehuis. Voor de hygiëne is het niet toegestaan huisdieren op de verdieping waar geslapen wordt toe te laten. Enkel op de begane grond. Dit in verband met mogelijke allergieën van huurders na u. Honden dienen ’s nachts bij voorkeur in een Bench te slapen. Er is een Bench beschikbaar. Afmetingen: L 75 x B 50 x H 60 cm.

Uw huisdier mag vrij rondlopen in de privé tuin van het huisje. Dus niet over het gehele terrein van de eigenaren zelf. Huurder dient er voor te zorgen dat er geen uitwerpselen van het huisdier achterblijven tijdens het verblijf en/of bij vertrek. Indien na vertrek uitwerpselen op het terrein worden aangetroffen, wordt er per uitwerpsel €.10,= op de borg ingehouden.

Borgstelling

Afhankelijk van de verhuur website waar de reservering gedaan wordt, wordt de borg door deze verhuur website verrekend, of rechtstreeks met “Petit Boreas”.

De borg ad €.100,= wordt vooraf bij de reservering al vermeld en wordt gelijk met de slottermijn aan u gefactureerd. Bij vertrek wordt deze, na controle van het huisje, binnen 2 weken op het IBAN rekening geretourneerd waarmee u de huur heeft voldaan. Onder inhouding van mogelijke schades, extreme extra schoonmaakkosten, of uitwerpselen in de tuin van huisdier.

Wisseldagen, aankomst/vertrek

In het hoogseizoen aankomst en vertrek uitsluitend op zaterdag. Op uw aankomst dag kunt u het vakantiehuis vanaf 14:00 uur betrekken en op uw vertrek dag zult u uw vakantiehuis voor 10:00 uur dienen te verlaten.
Bij het verlaten van het vakantiehuis dient u het servies en het bestek schoon in de kasten achter te laten, de koelkast en vriezer te legen en het huisje ‘veegschoon’ achter te laten.
Buiten het hoogseizoen (begin juli t/m eind augustus) aankomst en vertrek dagelijks mogelijk.
Internet via WiFi
Wij leveren een gratis basis pakket Internet via een WiFi verbinding. Zie verder de aangehechte aanvullende voorwaarden, welke onlosmakelijk verbonden zijn aan onze Reservering en Algemene Voorwaarden.

Roken

Roken is in het vakantiehuis niet toegestaan. Buiten op het terras of in de privé tuin kan men ongestoord roken. Gebruik uitsluitend de beschikbare asbak. Geen peuken op het terrein. Ook hiervoor kan er inhouding op de borg van toepassing zijn.

Onderhoud tuin

Het onderhoud van de tuin (m.n. grasmaaien) wordt door de eigenaren op de wisseldag, of op andere dagen (indien noodzakelijk bij meer weeks verhuur) in overleg met u, uitgevoerd.
Gebruik terrein ter bescherming van ieders privacy
De toegang van het vakantiehuis en daarmee de toegang tot de privé tuin, uitsluitend via de voordeur.
Naast het gebruik van de privé tuin behorend bij “Petit Boreas”, kunt u (gezamenlijk met mogelijke gasten van de eigenaren) gebruik maken van een deel van het gehele terrein van de eigenaren. Vanuit de privé tuin is er een doorloop naar het zonneterras, het zwembad, de speelweide en het Klim- & Speelbos. Na het passeren van de doorgang is het niet toegestaan om het linker deel van het terrein te betreden.

Aansprakelijkheid

Petit Boreas” is niet aansprakelijk voor:

 1. Schade en/of letsel ontstaan op of rond het terrein van het vakantiehuis, ongeacht de oorzaak hiervan;
 2. Mondeling of telefonisch verstrekte inlichtingen;
 3. Onklaar raken en/of buiten gebruik zijn van faciliteiten en/of voorzieningen;
 4. Gebruik van het (opzet) zwembad van de eigenaar door volwassenen en (kleine) kinderen. Er is geen hek of alarmsysteem rondom of in het zwembad. Het gebruik maken van het zwembad is geheel op uw eigen risico;
 5. Gebruik van alle aanwezige activiteiten en speelattributen in het klim- & Speelbos is geheel voor uw eigen risico. Alles is met de grootste zorg en oog voor veiligheid geplaatst. Mocht u twijfelen, gebruik het dan niet of contact de eigenaren.